Wandbekleding duurzaam huis met steenstrips.

Passiefhuis met Steenstrips

Natuurstenen gevels

De natuurstenen gevels van deze duurzame woning en garage zijn bekleed met Steenstrips

Eindelijk is het zover. Ik rij op een – eigenlijk te onstabiele dag met vele wolken – richting de kust. Ik gok het erop. Ben zo nieuwsgierig hoe dit huis er nu uitziet. Als ik aan kom rijden, denk ik te moeten zoeken omdat ik wist dat de toegang tot het huis – in ieder geval voor vrachtwagens – moeilijk was. Maar ik zie verrast vanuit mijn rechterooghoek direct de moderne villa als een soort natuurstenen blok in een parkachtige omgeving staan; omringd door bomen die net in de lente ontspruiten.

Het voelt aan als een zeer solide, massief gebouw dat vanuit de grond gevest is. De volledige buitengevel is bekleed met de Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips. Er schiet maar één kreet door mijn hoofd: “dit is wel een zeer mooi item voor ons Flagstone Magazine“. En dat blijkt nog maar slechts het begin!

Foto album

Natuursteenstrips Grijs Kwartsiet. Zijaanzicht.
1
Duurzaam huis voorzien van Steenstrips.
2
Buitengevel Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips.
3
Aanzicht exclusieve woning. Buitengevel bekleed met Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips.
4
Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips.
5
Natuursteenstrips toegepast bij de garage.
6
Steenstrips gevelbekleding huis.
7
Wandbekleding duurzaam huis met steenstrips.
8
Bekleding steenstrips muur.
9
Steenstrips op de muur buiten.
10
Grijze natuurstenen wanden - Steenstrips.
11
Steenstrips buiten op de gevel.
12
Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips.
13
Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips op de gevel.
14
Steenstrips duurzaam huis op schoorsteen.
15
Natuursteenstrips Grijs Kwartsiet. Volledige gevel gerealiseerd - Steenstrips buiten

Passief huis met Natuurstenen gevels

 

Doordat ik niet kan wachten, schiet ik alvast wat kiekjes op afstand vanaf de overkant van de weg, maar de speelse bomen voor het luxe pand maken het mij moeilijk. De bomen zorgen ervoor dat het huis redelijk verscholen is. Ik stap uit de auto met de camera in mijn hand en trek de stoute schoenen aan om onaangekondigd langs te komen voor een fotosessie en een gesprek. Zeer hartelijk word ik ontvangen door de zeer betrokken eigenaren die in 2008 de BouAd Adviesgroep hebben benaderd om onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om hun huis volgens het passiefhuisconcept te bouwen.

 

Duurzaam bouwen

Het concept is eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Een passief huis is comfortabel, gezond, rendabel en milieuvriendelijk. Door middel van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik wordt het onderscheid gemaakt ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de juiste installaties op de zon, de schilisolatie en een effectieve kierdichting. In de winter is er zeer weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. In de zomer daarentegen wordt de warmte met behulp van onder andere zonwering en nachtventilatie buiten gehouden waardoor er een comfortabel binnenklimaat ontstaat.

Energiezuinige A+++ woning Katwijk

Om de woning energiezuinig te maken is rekening gehouden met een aantal specifieke randvoorwaarden, waaronder goede oriëntatie, zware schilisolatie, goede kierdichting, voorkomen van koudebruggen, drievoudige beglazing in geïsoleerde kozijnen en installaties die onderling op elkaar afgestemd zijn. Hoogleraren uit Delft komen zelfs kijken! Het gaat om de bijzondere manier van energie zoals de zonnepanelen achter op het dak. En de WTW (Warmte Terug Win) met bodemwarmtewisselaar. De hele aanvraag voor de bouw en bijkomende vergunningen, heeft maar liefst meer dan 5-6 jaar op zich laten wachten. Bron website: www.passiefhuiskatwijk.nl

Natuursteenstrips Grijs Kwartsiet. Zijaanzicht.
“Ik kan direct merken dat de eigenaar zeer betrokken is. Meneer geeft aan dat het huis – dat hier nog voor kort stond – gebouwd is in 1919 en dit landhuis gekenmerkt was door sfeerkamers gemaakt door de zogenaamde Stijlgroep: “De kleurvlakken in de kamers leken los te komen van de ondergrond”. De Stijlgroep heeft ook zeker invloed gehad op deze nieuwe woning. De Stijl is een Nederlandse Kunstbeweging vernoemd naar het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl. De belangrijkste leden van De Stijl waren Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Vilmos Huszár, Bart van der Leck, J.J.P. Oud, Jan Wils, Robert van ‘t Hoff, Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo. De Stijl is vooral een project van kunstenaar en publicist Theo van Doesburg, de zelfbenoemde oprichter, redacteur en propagandist van De Stijl. De leden van De Stijl streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld.

Natuurstenen gevels

Deze hervorming bestond uit het gebruik van een minimum aan kleuren (primaire kleuren, gecombineerd met zwart, wit en grijs) en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving (bij voorkeur volgens het orthogonaal stelsel). Hoewel er van het tijdschrift De Stijl nooit meer dan 300 exemplaren verkocht werden, had het een grote invloed op de kunst in Nederland en daarbuiten. Vanaf de jaren 30 wordt De Stijl een centrale rol in de Europese avant-garde toebedeeld (Bron: Wikipedia).

Steenstrips duurzaam huis op schoorsteen.

Duurzame materialen

Veelal wordt onder een ecologisch of duurzaam bouwen een huis verstaan waarbij energie beperkende maatregelen als zonnepanelen en extra gevelisolatie zijn toegepast. Een huis wat uitgevoerd is met natuurlijke en onderhoudsvrije materialen. Duurzaamheid is echter veel meer dan dat. Duurzaam betekent dat iets lang mee gaat, in tijd bestendig is. Uiteraard heeft dat te maken met de technische en energiebesparende kwaliteit. Om het huis uit te voeren als een passief huis met duurzame materialen is optimaal. Maar de levensduur wordt ook bepaald door de kwaliteit in beleving en gebruik. Zaken als een praktische indeling, daglichttoetreding, flexibiliteit, een aangenaam binnenklimaat en een verzorgde en tijdloze architectuur spelen hierin een belangrijke rol. Bij het ontwerp van het huis is als uitgangspunt genomen om al deze gebieden in een hoge kwaliteit te realiseren en met elkaar in samenhang te brengen tot één harmonisch geheel.

Het plastisch getal

De maatverhouding van het huis is afgeleid van het zogenaamde plastisch getal van Dom van der Laan. Het plastisch getal is in de architectuur een speciale verhouding waarmee een hele reeks van met elkaar verbonden verhoudingen samenhangt. Deze verhoudingen vormen de grondslag van een verhoudingenleer, ontwikkelt door de priester en architect Dom Hans van der Laan (1904 – 1991) (Bron: Wikipedia).

Bekijk onze showroom

Bezoek onze showroom

Het advies om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Kom dus bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat.

Vraag vandaag nog aan!

Gratis magazine aanvragen

Het Flagstone Magazine is uniek. Wij kennen geen ander magazine over Steenstrips en Flagstones dat zo compleet is. Bijna 800 kleurrijke foto’s en meer dan 400 pagina’s dik.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Passiefhuis met Steenstrips
Gratis magazine!
Vraag nu aan